pomník padlým

Pomník postavený v centru obce je zhotovený z umělého kamene značky Futuro založeného na bázi umělého vápence. Stavbě na segmentovém půdorysu dominují dvě nárožní figury provedené v hlubokém reliéfu, v silně expresionistických kubizujících formách. Při levé straně se nachází zhroucený akt umírajícího muže drceného bojem a vpravo postava truchlící matky s dítětem. Střední část pomníku doplňuje v úrovni korunní římsy reliéfní datace „1914–1918“, pod níž byla osazena původně měděná deska ve tvaru gotického štítu se jmény šestnácti padlých a dedikací: „Die deutsche Heimat / Ihren gefallenen / Söhnen.“ Po roce 1945 byla tato nápisová deska odstraněna a pomník pozvolna chátral. V osmdesátých a devadesátých letech byl provizorně opravován Ing. Karlem Steinem a teprve v letech 2011–2012 se dočkal celkové obnovy provedené firmou Michala Nepomuckého.