pomník padlým

Monument postavený v centru obce má podobu štíhlého obelisku umístěného na vysokém odstupňovaném podstavci s opěrnými pilíři. Pomník původně doplňovala socha v podživotní velikosti, která zachycovala stojícího vojáka s puškou opřenou o rameno, držícího v rukou vojenskou čepici a truchlícího nad padlými kamarády. Na čele obelisku byla osazena deska s 25 jmény válečných obětí a pod sochou se v úrovni soklu nacházela dedikace: „UNSEREN OPFERN / DES WELTKRIEGES / 1914–1918“. Po roce 1945 byla socha a německé nápisy odstraněny a pomník se stal anonymním torzem. Za přispění obce jej v roce 2007 rekonstruoval kamenosochař Jan Pokorný. Během této obnovy byl obelisk doplněn kamenným blokem s reliéfem meče, jenž nahradil zničenou sochu vojáka.