pomník padlým

Pomník postavený na rozcestí mezi obcemi tvoří skupina dvanácti různě velkých čedičových kamenů nepravidelných tvarů, uspořádaných do půlkruhu kolem vyšší kamenné stély. Každý kámen symbolizuje jednu válečnou oběť a je opatřen oválným nápisovým polem se jménem padlého doplněným jeho životními daty a místem úmrtí. Původně byl za každým z kamenů vysazen také jeden stromek. Ústřední stéla, jež má oproti menším kamenům celou čelní stranu až na nízký sokl leštěnou, nese věnování: „Zum ehrenden Gedenken / der / OPFER DES WELTKRIEGES / 1914–1918 / aus unserem Heimatsorte / GÄRTEN“. O něco níže je drobným písmem doplněný nápis: „Zu Kriegsbeginn waren hierorts 31 Häuser mit 197 Einwohnern. / Zu Kriegsdiensten wurden 40 Männer einberufen.“