náhrobek rodiny Macákovy

Rodinný dvojhrob (hrobka) na zděné či betonové podstavě pokryté terazzem, na ní žulový kryt s vyvýšenou střední deskou. Za ním do zdi vsazen trojdílný pískovcový náhrobek se středovým pylonem s reliéfem klečící ženské postavy u tumby. Pylon stojí na prostém soklíku, spodní část pylonu upravena do podoby skalky. Reliéf na pylonu v rámu o rozměru 76 x 50 cm. Na levé straně pylonu osekaný kmen stromku, ukončený palmovými listy. Přes vrchol pylonu je položen detailně pracovaný věnec z květů a listů, na vrcholu soklík odlomeného kříže. Křídla obdélná s nápisovými deskami, ukončená překladem s prolamovanou rostlinnou výzdobou. Na náhrobku černé skleněné desky s rytými nápisy: na křídlech pod výzdobou poškozené desky s nápisem 1, na levém (západním) křídle dvojice tabulí s nápisem 2, na pravém (východním) křídle nápis 3, na soklu pylonu nápis 4, na těle pylonu nad reliéfem nápis 5. Na východním boku soklíku u horní hrany vtesaná signatura kameníka 6.