hlavní val

Objekt hlavního valu se nachází uvnitř fortu za kasematní hradbou, od níž je oddělen vnitřním příkopem. Val je podkovovitého půdorysu. Na jeho povrchu jsou zemní traverzy. Ve vnitřním sailantu (úhlu sevřeném líci) tohoto valu se symetricky kolem kapitály nachází dvě rampy. Kapitálou fortu vede hlavní poterna, která vychází z vnitřního sailantu, prochází jak hlavním valem, tak i kasematní hradbou a ústí do čelní podvojné kaponiéry. V bočních křídlech valu jsou kasematové prostory. Střecha bočních křídel je plochá, krytá lepenkou, střecha střední části valu je původní jílová s drnem. V bočních křídlech jsou okenní a dveřní otvory rámovány jednoduchým kamenným ostěním, schodišťové stupně ze dvora jsou kamenné.