židovské náhrobky

Na hřbitově se nachází kolem 480 náhrobků - starší kamenné náhrobky barokního a klasicistního typu a mladší novější vícedílné náhrobky z počátku a první třetiny 20. století. Novodobé náhrobky začaly používat kromě hebrejštiny i německé texty psané latinkou. Mezi pohřbenými je značný počet místních továrníků a dalších výrobců. Z 20. století se dochovalo přibližně 150 náhrobků, mezi nimi i dva kameny haličských uprchlíků. V současné době byly na hřbitově identifikovány pouze tři kameny z první poloviny 18. století; nejstarší náhrobek je datovaný rokem 1707. Jednotlivé náhrobky jsou orientované k západu a jedná se spíše o samostatné náhrobky, vyjímečně sdružené. V přední části hřbitova se nacházejí starší náhrobky, v zadní části jsou novější z 20. století. Na hřbitově se dochovaly náhrobky členů rodiny Fürthů - židovští podnikatelé stáli u zrodu pověstné strakonické výroby fezů – první továrnu na fezy tu založil roku 1811 Wolf Fürth.