křížová cesta

Druhotně umístěná křížová cesta stoupající od úpatí kopce až ke hřbitovu na jeho vrcholu je tvořena 15 kamennými hranolovými pilířky ve tvaru božích muk jednotného tvarosloví, 14ti zastaveních a úvodního pilíře. Z hranolového podstavce vyrůstá dřík pilířku ve tvaru čtyřbokého hranolu ukončeného profilovanou čtvercovou deskou/hlavicí, na níž se nachází prostá hranolová kaplice završená horní profilovanou krycí deskou se stříškou ukončenou kovovým dvouramenným tepaným křížkem. Částečně zapuštěné kamenné základny vyrovnávají svažitý terén. Čelní strana podstavce je opatřena oválným vpadlým polem s rytým, česky psaným textem jednotlivých zastavení. Úvodní pilíř nese mnohařádkový český a německý text informující o vzniku křížové cesty. Dřík je z čelní strany členěn vystupujícím obdélným polem, v jehož horní části se nachází římská číslice jednotlivých zastavení. Kaplice je prostá, hranolová, opatřená plechovými obrázky z roku 1992 zakrývajícími celou čelní stranu kaplice. Celá zadní strana zcela prostá, rovná, bez profilovaných říms krycích desek.