lednice - pivovarské sklepy

Původní pivovarské sklepy jsou situovány v severovýchodní části hospodářského dvora vpravo od vjezdu do zámeckého areálu. Tvoří je jednak přízemní zděná budova, vklíněná zvnějšku dvora mezi konírny a sýpku, a dále mladší přístavba z počátku 20. století, přiléhající k východní části severního průčelí sýpky. Starší budova lednice pochází z 19. století. Jedná se o zděný omítaný objekt se zvýšeným přízemím na obdélném půdorysu s podélnou osou probíhající zhruba ve směru S-J; severní část stavby je kryta sedlovou střechou, nad jižní částí je střecha pultová, přiléhající k východnímu průčelí sýpky, krytina: nakoso kladené eternitové šablony. Zdivo je smíšené, omítané, fasády hladké bez členění. Svažitý terén na severní a východní straně vyrovnává sokl. Severní průčelí dvouosé – vpravo obdélný druhotně zazděný vstup se segmentovým záklenkem, vlevo na výšku obdélné dvoudílné dvoukřídlé šestitabulkové okno v líci, vložené v obdélné vpadlině se segmentovým záklenkem; severní průčelí vrcholí trojúhelným štítem, odděleným od přízemí plochým štukovým pásem, ve štítu obdélné okno. Na východním průčelí v krajních osách po jednom širokém vstupu s plechovými vraty, mezi vstupy čtveřice vpadlých obdélných polí, v jejichž pravém spodním rohu jsou prolomeny drobné zhruba čtvercové větrací otvory, korunní římsa fabionová. Na západní straně na lednici navazuje její mladší přístavba z roku 1900. Stavba je vyzděna z neomítaného kvádrového zdiva, tvoří ji nižší východní část s plochou střechou a západní věžovitá stavba s pultovou střechou, obě přiléhající k severnímu průčelí sýpky. V nároží je na kamenném kvádru datace 1900. Na západním průčelí dvojice nad sebou umístěných na výšku obdélných oken v kamenných ostěních.