obytná budova

Stavba složená ze tří křídel. Střední část je patrová s mansardovou střechou s náběžky a výrazným komínem v jejím středu. Novodobě byly vybudovany 3 vikýře. Nároží jsou ploše bosována, parter je zesílen skarpy.Obdélná šestidílná okna ve čtyřech osách rámují štukové rámce, v přízemí levé krajní okno nahradil vstup, a vedle něj osazena bronzová pamětní deska o rekonstrukci usedlosti. V patře na ose průčelí mezi okny nika zaklenutá konchou, rámovaná štukovou šambránou s konkávně projmutými horními rohy. V místě ukončení konchy přepásána páskou, která na šambráně naznačuje hlavice pilastrů. (stejná byla nika i na zahradním průčelí) V nice socha sv. Václava. Boční křídla jsou nižší, oproti střední části ustupují, s valbovou střechou, která se hřebenem zaklesává do spodního okraje mansardy. Na dvou stranách střech osazeny mohutné vikýře se dvěma okny.