hospodářské objekty

Na panský dům s mlýnem od severu navazuje přistavěné hospodářské křídlo uzavírající dvůr od severovýchodu. Hospodářské budovy jsou ve většině případů otevřeny do krovu, pouze JV křídlo (bývalá sladovna) je zaklenuta valenou klenbou s trojbokými styčnými výsečemi s hřebínky. Zaklenuté je rovněž přízemí SZ křídla (valené klenby s trojbokými výsečemi a křížové klenby s hřebínky). Patro SZ křídla bylo rovněž částečně zaklenuté (křížová klenba při podestě schodiště) a opatřené v nárožích válcovými arkýři s vegetabilní malovanou výzdobou v interiéru. Dlouhé JZ křídlo má v přízemí dvě dlouhé prostory bývalých chlévů (valená klenba se styčnými trojbokými výsečemi) a skupinu menších místností při zakončení křídla (každá tato skupina má vlastní vchod a z obou vede schodiště do patra). Prostory jsou zaklenuty křížovými hřebínkovými nebo valenými klenbami, krajní místnost na SV obsahuje zbytek topeniště. Patro JZ křídla je, až na výjimky, plochostropé (klenby mají menší místnosti při schodištích – křížové nebo valené s výsečemi; v krajní místnosti na SV je druhotně vloženo otevřené topeniště). Při SZ zdi patra probíhá dlouhá chodba, ze které je možné vstoupit do velkých, druhotně přepažených prostor. V jedné z těchto místností s trámovým stropem se dochoval barokní cihlový krb s profilovaným ostěním otvoru. Krov JZ křídla je barokní s ležatou stolicí.