hospodářský dvůr

Hospodářský dvůr je tvořen souborem křídel hospodářských, obytných a správních budov, které na sebe navazují v pravých úhlech. Dlouhou východní frontu dvora tvoří sled v ose navazujících jednotraktových přízemních hospodářských budov chlévů a stájí, na severu v pravém úhlu navazuje přízemní budova chléva oddělená průjezdem od patrového křídla správních budov a pivovaru půdorysu do L vymezující dvůr na západě. Severní průjezd do dvora s rovným podhledem je přístupný portály zaklenutými stlače nými oblouky s profilovanými kamennými ostěními s archivoltami protnutými klenáky. Jižní úsek západní fronty dvora tvoří ohradní zeď navazující na budovu fary. Z východní fronty vybíhá od dvora příčné křídlo přízemní hospodářské budovy, ve dvoře volně stojí přízemní budova vozové kolny obdélného půdorysu krytá valbovou střechou, otevřená sledem půlkruhových arkád (dnes na severní straně částečně zazděných).