židovské náhrobky

Na hřbitově nalezneme kolem 120 náhrobků, od doby jeho založení (1864) až do roku 1940. Náhrobní kameny jsou situovány pouze v jedné čtvrtině hřbitovní plochy, v severovýchodní, ostatní plocha je nevyužitá. Nejstarší čitelné židovské náhrobní kameny pocházejí z doby založení, z první poloviny 19. století. Některé náhrobní nápisy z šedesátých a sedmdesátých let 19. století se vyznačují plně hebrejskými nápisy, první náhrobky s podílem němčiny pocházejí až z poloviny sedmdesátých let. Na hřbitově se nacházejí náhrobky ušlechtilých jednoduchých tvarů či obsahujících nápisy ve zdobném secesním písmu. Zajímavé pojetí a kombinaci dvou druhů kamenů přináší náhrobek Salomona Freimutha z Lašovic. Při dokumentaci hřbitova byl proveden průzkum a dokumentace jednotlivých náhrobků. Výsledným dokumentem je excelová tabulka, která obsahuje: fotografii náhrobku, jméno, datum narození a úmrtí, popř. věk, rozměry náhrobku (výška, šířka, hloubka). Excelová tabulka je uložena ve spisovém archivu.