sousoší P. Marie Pomocné, sv. J. Nepomucký, sv. František

Sousoší je tvořeno sochou Panny Marie Pomocné na nízkém soklovém podstavci, sochou sv. Jana Nepomuckého, sochou jáhna (nebo sv. Vavřince) a dvěma drobnými volutami s okřídlenými andílčími hlavičkami. Panna Marie Pomocná je zobrazena ve formě ikonograficky ustáleného milostného obrazu, tedy v polopostavě s Ježíškem v náručí, doplněného mohutnými kupami oblaků, v nichž jsou dva letící okřídlení andělé nesoucí milostný obraz. Tato centrální skupina milostného obrazu, provedená z jednoho kusu kamene, je osazena na nízkém soklovém podstavci, rozvinutém po stranách do volut. V čele podstavce je prostá kartuš s nápisem, obsahujícím chronogram 1738. Vlevo od této centrální skupiny je samostatně osazena socha v oblačné kupě klečícího sv. Jana Nepomuckého. Jeho protějškem v pozici adoranta je po pravé straně socha jáhna (nebo sv. Vavřince) klečícího na oblaku, který vzpíná sepjaté ruce směrem k Panně Marii. Součástí celkové kompozice jsou také dvě protějškové voluty, na nichž jsou ztvárněny oblačné kupy a v nich okřídlené hlavičky andílků.