zámecký park

Rozsáhlý krajinářský park se rozkládá severně a východně od zámecké budovy. Blíže k zámku navazuje na zahradní parter palouk, na východní straně s rybníkem a ostrůvkem, dále na SV je lesní park. Část parku situovaná jižně od zámecké budovy, tzv. Jánská louka, byla v 2. polovině 20. století oddělena průtahem silnice a z části zastavěna hotelem a autobusovým nádražím. Dochovaná část parku je obklopena kamennou ohradní zdí s několika branami. Nízká kamenná zeď je navýšena kovovým pletivovým plotem. Do východní části parku bylo vloženo tenisové hřiště. V parku byly obnoveny průhledy do krajiny, především průhled z osy zámku do obory Kapinos. Stejně tak renesanční hvězdicové průhledy v bažantnici, v jednom z nich je poblíž středu hvězdice umístěna klasicistní žulová váza.