dům

Nárožní novobarokní budova s válcovým arkýřem s věžičkou, o dvou třípatrových křídlech s mansardovou střechou spojených jednopatrovým plochým krčkem. Dům je hlavní fasádou obrácený ke svahu. Severní třípatrová část má do ulice sedm okenních os, jižní je tříosá. Na jejím jihovýchodním nároží je mohutný válcový arkýř zakončený odstupněnou cibulovou bání. Jižní průčelí budovy - směrem ke svahu - je mimo nárožní arkýř desetiosé, s jednoosými risality při nárožích. V ose v úrovni 1. patra se nachází arkýř ve 2. patrře zakončený balkonem s balustrami. Na severní část je navazuje patrový tříosý krček ve středu se štítkem a branou, v jižní části pak objekt pokračuje opět třípatrově.Architektonicky náročně řešená fasáda je členěna mělkými risality a plasticky bohatými prvky. V objektu je zachována řada prvků původní výzdoby a členění interiéru vč. nástropních maleb na schodišti a obytných místnostech, zčásti připisovaných L. Maroldovi, který v tomto objektu bydlel.