stodola I

Objekt je součástí dvojice stodol, situovaných v mírném svahu východně od zámecké budovy, od vlastního zámeckého areálu oddělených komunikací. Budova na obdélném půdorysu s podélnou osou probíhající zhruba ve směru sever - jih. Stavba je vyzděná z kamene s částečnými cihelnými dozdívkami, zachovány zbytky hladkých omítek. Střecha je sedlová, v severní části kryta vlnitým eternitem, v jižní části tvoří střešní plášť tašky bobrovky doplněné v hřebeni střechy větracími průduchy. V západním průčelí trojice pravidelně rozmístěných širokých vjezdů se segmentovými záklenky; dva severní vjezdy mají dřevěná dvoukřídlá vrata, jižní vjezd chrání posuvná plechová vrata. Mezi vjezdy jsou umístěny štěrbinové větrací otvory a vpravo od středního vjezdu vstup pro pěší po stranách s dvojicí čtvercových okének se segmentovým záklenkem.