zahrada konventu

Konventní zahrada ve východní části areálu je vymezena ze západu budovou konventu s navazujícím závěrem klášterního kostela. Z jihu ji pak ohraničuje ohradní zeď vedoucí od staré prelatury na západě až k rohové baště v ohradní zdi hřbitovního kostela Petra a Pavla na východě. Od ní se pak line severním směrem zeď ukončená další baštou s přistavěným zahradním domkem. Zeď oddělující zahradu konventu od hřbitova kostela sv. Petra a Pavla pravděpodobně představuje bývalou hradební zeď, její šířka ale na fortifikační funkci neukazuje. Dnes otevřená severní část byla v minulosti zřejmě ohrazena zdí jejíž pozůstatky lze spatřovat v opěráku konventu i zahradního domu. Zahrada je osázena ovocnými a okrasnými stromy. Jihozápadní část zahrady doplněná novotvary garáží slouží jako technické zázemí přístupné po cestě vedoucí z nádvoří podél jižního průčelí kostela. Cesta je uzavřena bránou vloženou mezi kostel a domek čp. 52 přimykající se ke staré prelatuře.