mariánský sloup

Kamenný čtyřboký jehlan pokrytý obláčky, hlavami andílků a završený stojící Madonou s dítětem je zasazen do středu čtyřbokého zděného podstavce s představenými nárožími, na nichž je umístěna čtveřice soch. Hladce omítnuté plochy podstavce člení ve středu jednotlivých stran obdélné vpadliny s okosenými nárožími; představená nároží se napojují odsazenými půlkruhovými výběhy. Celý podstavec je usazen na ploché zděné základové desce, vyrovnávající mírně svažitý terén okolí, na jejímž okraji je prostor obehnán balustrádou s přístupem po dvojici schodů. Horní část podstavce kryje odstupněná průběžná římsa, zalamující se v linii průběhu jeho hmoty. Sochy usazené na této průběžné římse jsou umístěny na hranolových, ve středu konkávně projmutých podstavcích. Čelem k východu se nachází sv. Jan Nepomucký a sv. Josef, na opačné straně pak sv. Šebestián a sv. Florián. Podstavec ve středu přechází do obelisku pravoúhlým, postupně se zužujícím nástavcem; na vrcholu obelisku je usazena zlacená kompozitní hlavice, tvořící podstavec pro sochu Madony s dítětem. Její esovitě prohnuté tělo stojí na vrcholu zlacené koule a oběma rukama přidržuje na pravém boku postavičku dítěte. Je oděna do splývavých zřasených šatů s pláštěm a korunována královskou korunou, jíž má na hlavě rovněž postavička nahého Ježíška, držícího oběma rukama zlacený latinský kříž.