tvrz

Na dolním konci obce, poněkud starnou nad lukami na vyvýšeném místě (dnes v koutě dvora) obdélná, volně stojící bloková budova se zvýšeným přízemím a vysokou valbovou střechou (původní krytina šindel, poté eternit, nyní náhražka). Na straně do luk ve vrcholu střechy trojúhelný bedněný štítek, pod ním 2 drobné sedlové vikýřky. Stěny hladké, nečleněné, profilovaná korunní římsa na dvou průčelích. Okna nepůvodní, (2x3osy) v mělkých šapletách bez ostění. 3 opěrné pilíře. Na straně do dvora přiléhá k boku představené kryté schodiště do zvýšeného přízemí. Interiér: Nepravidelně členěná dispozice, příčně 2-3 traktová, podélně zhruba 4 traktová. Hlavní vstup ze dvora má kamenné pravoúhlé okosené ostění a bedněné dveře, ve špaletě zevnitř dochován otvor po závoře. Vstupní hala s vysokým trámovým stropem, dále dbvě obytné místnost s omítanými podhledy a valeně klenutá bývalá černí kuchyně, s mohutným komínem v koutě. Druhá část dispozice přístupná zvlášť ze dvora - plochostropé místnosti, úpravy dispozice. Při dvorním průčelí jsou dva polozapuštěné valeně klenuté sklepy.