měšťanský dům

Zděný omítaný částečně podsklepený dům o třech nadzemních podlažích v řadové zástavbě ukončen okapově orientovanou sedlovou střechou. Trojosá fasáda do ulice je hladká, břizolitová, se zachovanými okenními špaletami, podokenními a nadokenními profilovanými římsami. V přízemí se dochovala horní část původního profilovaného klasicistního pískovcového portálu, zakončeného klenákem. Výkladec a vstupní dveře do levé přízemní části objektu jsou novodobé.Vnitřní dispozice domu je dvoutraktová. Podsklepen pouze pod zadní částí původní chodby do dvora, zaklenut valenou klenbou s vylehčovacími segmentovými oblouky. Přízemí je dvouosé, po pravé straně s přístupovou chodbou do domu, zaklenutou valenou a křížovou klenbou. Na ně navazuje dvouramenné schodiště do pater, zakončené cihlovým světlíkem s oknem do strany k sousedovi. Na ně navazuje spojovací chodba do dvora, zaklenutá valenou klenbou. Trakt na levé straně je v předu plochostropý, v zadu zaklenut valenou klenbou s nepravidelnými trojúhelnými lunetami. Patra jsou plochostropá s vpadlými konvexně konkávními zrcadly. Konstrukci krovu tvoří vysoká stojatá stolice. Dvorní přístavky jsou novodobé přízemní, zadní z konce 19.stol. jednopatrový s tříosou fasádou, zastřešen pultovou střechou. Dvorní fasády jsou novodobé s novými okny.