městský dům

Řadový dvoupatrový objekt, v přízemí s průchozí pasáží z Dolního nám. do ul. Uhelné s vnitřním dvorem. Fasáda do náměstí v přízemí předstupuje venkovním schodištěm do patra s oboustrannými rameny, zdobenými kamenným kuželkovým zábradlím. Střední vstup do pasáže je zaklenut valenou stlačenou klenbou, zdobenou geometricky profilovanou šambránou, završenou akantovým klenákem s vodorovně bosovanou omítkou, Fasáda pater je tvořena ve stylu neorenesance z druhé pol.19.stol. Okna a osově umístěné vstupní dveře do sálu patra jsou zaklenuta půloblouky, posazena na zalomený sokl. Jednotlivé osy jsou rámovány obdélnými sloupy, nesoucími architráv. V prvním patře jsou zdobeny dórskými hlavicemi, zdobenými girlandami, v druhém patře kanelovanými sloupy s kompozitními hlavicemi. Krajní okna druhého patra jsou zdvojená obdélná se segmentovými a trojúhelnými nadokenními římsami.