měšťanský dům se skladištěm

Třípatrový řadový dům s dochovaným levým dvorním křídlem. Sklepy pod hlavním objektem jsou dvoutraktové, klenuté valenou cihlovou klenbou na bednění, postavené na kamenných základech a přístupné jednoramenným dřevěným schodištěm. Sklep pod levým bočním křídlem je přístupný ze dvora, postaven na kamenných základech a zaklenut cihlovou valenou klenbou s trojúhelnými výsečemi. Přízemí je dvoutraktové, v přední části zaklenuté valenou klenbou s dochovanými původními gotickými oblouky původně navrženého loubí. Zadní prostory jsou plochostropé. Napravo v zadním traktu je dochováno renesanční dvouramenné monumentální schodiště, zaklenuté valenou klenbou s dochovaným kovovým zábradlím na dřevěných hranolových sloupcích. Chodba je osvětlena renesančním sdruženým oknem, osazeným v pískovcovém obkladu se středním iónským sloupkem, nesoucím plastiku modlícího se anděla. Centrální chodba má zachovanou břidlicovou podlahu. První patro je trojtraktové, plochostropé se středním traktem, situovaným do náměstí, zaklenutým valenou klenbou. Ostatní prostory objektu jsou plochostropé s částečně zachovalými plochými štukovými zrcadly. V objektu se částečně dochovaly původní dřevěné zárubně, dveře a kovová kamnová dvířka. Střecha je sedlová krov je hambálkový. Dvorní fasáda je jednoduchá hladká s novodobými okny. Fasáda do náměstí je zachována v neorenesančním slohu z druhé pol. 19.stol. Parter je upraven s dvěma novodobými, segmentově zaklenutými výkladci se středním vstupem zdobeným štukovým portálem. Portál je tvořený dvěma bočními obdélnými kanelovanými sloupy nesoucími jednoduché kladí a římsu, navazující na římsu oddělující přízemí a patra. Vstup je zaklenut profilovaným stlačenými obloukem, posazeným na pískovcových nárožních sloupcích s akantovou výzdobou ve cviklech. Dvě horní patra jsou profilovaná pravidelnou vodorovnou rustikou po bocích zvýrazněnou kvádrovanou bosáží. Okna patra jsou posazena na průběžnou římsu, dobenoupodokenním kuželkovým zábradlím. Po bocích jsou zdobena kanelovanými sloupy, zakončenými iónskými hlavicemi s girlandovou výzdobou a kladím, na nějž jsou postaveny zdobné podokenní parapety druhého patra, zdobené geometrickými vzory a po stranách akantovými volutami. Okna třetího patra jsou jednoduše zdobená, posazena na zdobné římse.