měšťanský dům

Dvoupatrový, dvoutraktový, řadový objekt, provozně spojen s domem Dolní nám.č.50. Objekt je podsklepen pod přední částí dvěma pozdně gotickými sklepy, zaklenutými valenými klenbami, původně přístupné schodištěm z náměstí, později nově vybudovaným cihlovým jednoramenným schodištěm, ústícím do průjezdu. Pravý trakt přízemí je využíván jako vstupní chodba, levý slouží k obchodním účelům. V přední části jsou místnosti zaklenuty pozdně gotickou valenou klenbou, v zadu jsou novodobé rovné stropy a segmentově klenuté do traverz. Schodiště do patra je umístěno v zadní části vedlejšího domu. Patro je v místnostech situovaných do náměstí zaklenuto nalevo gotickou valenou klenbou a napravo v místnosti s arkýřem renesanční křížovou klenbou o třech polích. Místnosti situované do dvora jsou plochostropé s klasicistní pavlačí. Místnosti druhého patra jsou plochostropé. Krov je jednoduchý, hambálkový, střecha sedlová. Fasáda do dvora je jednoduchá, zachovány klasicistní pavlače. Fasáda do náměstí je v přízemí, druhém patře a podkroví trojosá, v prvním patře dvouosá s gotickým arkýřem po pravé straně. Na arkýři, posazeným na dvou jednoduchých pískovcových krakorcích, se dochovalo původní pozdně gotické kamenné ostění okna a dvě malá boční okénka. Přízemí je novodobě upraveno vstupními dveřmi a výkladcem se segmentově lomeným obloukem, okna v patrech jsou rámována profilovanými šambránami s jednoduchými vysoce posazenými nadokenními římsami , zdobenými středním klenákem. Okna druhého patra jsou posazena na průběžné římse. Na fasádě se částečně dochovaly detaily pozdně rokokové štuky.