měšťanský dům

Částečně podklepený dům o dvou nadzemních podlažích v řadové zástavbě ukončen střechou do ulice mansardovou, do dvora sedlovou. Čtyřosá uliční fasáda je hladká s mírně zvýrazněným soklem se dvěma okénky. V pohledově levé krajní ose situován hlavní vstup se štukovým profilovaným ostěním s mírně vytaženýma ušima ve vrcholu s klenákem, osazen kazetovými dvoukřídlými dveřmi s děleným proskleným nadsvětlíkem. Okna v přízemí i patře bez šambrán doplněna profilovanými podokenními římsami a osazena čtyřkřídlými dvojitými okny. Fasáda je ukončena profilovanou korunní římsou. Dvorní pětiosá fasáda hladká v přízemí ve střední ose se vstupem. Okenní výplně shodného členění, doplněny v přízemí okenními mřížemi. Jednoprostorový sklep pod předním levým traktem zaklenut cihlovou valenou klenbou a přístupný zalomeným jednoramenným cihlovým schodištěm. Boční stěny z lomového kamene s částečně zachovanou přístupovou šíjí z ulice. Dispozice přízemí trojtraktová se vstupní halou se třemi poli valené křížové klenby s navazující chodbou s valenou klenbou ve střední části dělenou na prostor bývalé černé kuchyně a úzkou chodbičku ústící do dvora. Dvorní zadní a levý boční přístavek odbourány. Dispozice druhého podlaží plochostropá. Schodiště do patra je zalomené, zaklenuto valenými segmentovými klenbičkami. Krov je tvořen stojatou stolicí.