měšťanský dům s dvorem

Částečně podsklepený dům o třech nadzemních podlažích v řadové uliční zástavbě, ukončen původně sedlovou střechou za vysokou atikovou zdí, nyní novodobou s obytným podkrovím. Dvůr je v přízemí zcela zastavěný s rovnou terasou. Přístupný kovovým točitým schodištěm ze všech pater. Fasáda do ulice je trojosá, hladká s ustoupenou levou osou oken a vstupních dveří. Okna jsou rámována jednoduchou k oknu sešikmenou šambránou, posazenou na podokenní římsu. Atika je od ostatních pater oddělena průběžnou římsou, na niž jsou posazena menší atiková okna. Dvojitá profilovaná kordónová římsa mohutně přesahuje fasádu objektu. Dvorní fasáda je novodobá hladká s proskleným podkrovím. Dispozice domu tvoří hloubkový dvoutrakt. Objekt je podsklepen jedním valeně klenutým sklepem situovaným podél uliční čáry. Na něj navazují dvoutraktové valené kamenné sklepy. Přízemí a patro jsou plochostropé s novodobými konstrukcemi. Novodobé schodiště je umístěno po levé straně objektu. střecha je obydlená, nová, původně sedlová s vysokou uliční atikou. Vpředu vlevo příčně valená klenutá síň s jednou pětibokou výsečí u vstupu, se schodištěm do patra. Ne klesajícím terénu navazuje na síň průchod do dvora polokruhově valeně klenutý. Po stranách dvoutraktu plochostropé prostory, stejně jako první patro.