měšťanský dům

Částečně podsklepený dům o dvou nadzemních podlažích s půdním polopatrem, situovaný v uliční řadové zástavbě je ukončen ve středu sedlovou a po stranách pultovými střechami. Čtyřosá uliční fasáda v přízemí s lineární bosáží oddělena profilovanou kordonovou římsou od horních pater v ploše s vysokým pilastrovým řádem, nesoucím kladí a výrazně vyloženou profilovanou korunní římu. Okna v profilované šambráně v patře s vytaženými uchy doplněna nadokenními a podokenními římsami, doplněna o lizénové rámy v podparapetní ploše. Ve druhém podlaží konzolovou nadokenní římsou. Kladí doplněno štukovými obdélnými plochami. Průjezd v pravé krajní ose osazen půlkruhovým kamenným portálem s předsazenými sloupky s iónskými hlavicemi, nesoucími jednoduché kladí s profilovanou rovnou římsou. Dvorní fasáda je jednoduchá hladká, v přízemí zdobena horizontální bosáží. Dvoukomorový sklep je situován do ulice, zaklenut valenou cihlovou klenbou, přístupný příkrým schodištěm ze střední části objektu. Dvoutraktová dispozice přízemí je dvoutraktové v přízemí zaklenuta valenými křížovými klenbami s vytaženými hřebínky. Dispozice v patrech plochostropá, v pravé střední části prvního patra komuniklační hala, zaklenutá vysokou klášterní klenbou s profilovanými štukovými rámy a zrcadlem. Nalevo od ní je dochován zasklený světlík. Krov je vaznicové soustavy se šikmými sloupky. Okna i kruhově zakončený portál původního průjezdu do dvora jsou nová, rámována hladkými šambránami. Dvorní přístavky neexistují.