měšťanský dům

Částečně podsklepený nárožní dům o třech nadzemních podlažíchje ukončen sedlovou střechou. Fasáda do ulice 8.května je čtyřosá, do ul.Zámečnické pětiosá, v přízemí s lineární bosáží. Fasáda v úrovni druhého podlaží a půdního polopatra hladká s nárožními pilastry vysokého řádu, podpírající průběžnou profilovanou korunní římsu s úsekem kladí. Vertikální line okenních os zdůrazněna plastickým propojením lisénovými rámci společně s profilovanými šambránami s profilovanou parapetní římsou a u oken druhého podlaží nadokenní konzolovou římsou ve středu vzhůru vyhrocenou. Suprafenestra doplněna štukovým dekorem mušle. Vstup do objektu je řešen půlkruhovým kamenným vrcholně barokním portálem s předsazenými sloupky, ukončenými kompozitními hlavicemi, nesoucími bohatě prolamovanou římsu. Ve cviklech je umístěn bohatý páskový reliéf. Navazuje na něj jednopatrový dvorní trakt otočený do ulice Zámečnické a následně dvoupatrový dům svým půdorysem vybíhajícím do dvora. Dvorní fasáda je jednoduchá hladká. Dvoukomorový sklep hlavního objektu, situován podél ulice Zámečnické, je zaklenut valenou cihlovou klenbou a přístupný novým schodištěm ze střední části objektu. Přízemí je dvoutraktové zaklenuto valenými křížovými klenbami do širokých pasů, po levé straně se schodištěm a průjezdem do dvora. Na nároží je otevřeno jedno pole podloubí, zaklenuté valenou klenbou. Místnosti podlaží jsou plochostropé,v nárožní místnosti prvního patra se dochovalo torzo bohaté nástěnné barokní malby. Krov je novodobý vaznicový se šikmými sloupky, druhotně doplňovaný. Dvorní objekt je jednotraktový, jednopatrový, nepodsklepený. V přízemí je zaklenut valenými klenbami s nepravidelnými výsečemi do širokých pasů. Patro je plochostropé, přístupné průběžnou zasklenou dřevěnou pavlačí, postavenou na dřevěných sloupech. V zadní části je vsazeno novodobé dvouramenné schodiště. Střecha je sedlová, krov hambálkový. Fasáda do ulice je sedmiosá, jednoduchá hladká s nárožním bosováním, okna zdobena profilovanou štukou. Nově zde vybudován průjezd do dvora, zaklenut segmentovou klenbou. Poslední dvoupatrový objekt je nepodsklepený, částečně stojí na původní městské hradbě, v přízemí zaklenut křížovými klenbami do širokých pasů a na dva střední kamenné sloupy. Patra jsou plochostropá. Střecha je sedlová, do ulice valbová. Fasáda je jednoduchá, hladká. Objekt je provozně spojen s domem ul. 8.května č.o. 37.