měšťanský dům

Z větší části podsklepený dům o dvou nadzemních podlažích v uliční řadové zástavbě je ukončen okapově orientovanou sedlovou střechou. Fasáda do ulice tříosá, hladká s kamenným obkladem soklu, je dělena horizontálou lizénového rámce a profilací korunní římsy. Okna patra jsou zdobena štukovým ostěním, jednoduchými nadokenními římsami a podokenní bosáží. Vstup do domu je řešen dřevěným profilovaným výkladcem ze začátku 20.století. Dvorní fasády jsou jednoduché, hladké s částečně dochovanými klasicistními okny. VNitřní dispozice je řešena jako dvoutraktová.Sklep je zaklenut valenou cihelnou klenbou, přístupný zatočeným schodištěm z levého vstupního mázhausu, klenutého valenou klenbou s výsečemi. Na něj navazuje zalomené schodiště do patra a schodiště do sklepa. Pravý trakt v přízemí je zaklenut valenou klenbou a protáhnut přes celou hloubku dvora. Patro je v přední části plochostropé s vpadlými štukovými zrcadly. Zadní trakt schodiště a přístupové chodby je zaklenut valenou klenbou s dvěma křížovými poli. Místnost vedoucí do dvora je plochostropá s vpadlým zrcadlem.Střecha je sedlová se štíty otočenými k sousedům, do dvora pultová. Krov je tvořen podélnou stojatou stolicí. Ve střešním prostoru se dochoval kalhotový komín.