měšťanský dům

Objekt je dvoupatrový se suterénem, levé dvorní křídlo domu je rovněž dvoupatrové. Průčelí do ulice Pavelčákovy klasicistní, šestiosé, ve středu průčelí barokní portál hlavního vstupu. Průčelí členěno horizontálně průběžnými římsami nad přízemím a prvním patrem. Přízemí zdobené bosáží má zleva vstup do obchodu, výkladec, hlavní vstup do domu, vstup do obchodu a výkladec. Okna prvního patra mají profilované šambrány s ušima a pod nimi i nadokenní římsy. Okna druhého patra mají profilované šambrány, společnou římsu podokenní a římsy nadokenní. Klasicistní portál tvoří sloupky s hlavicemi, nesoucími profilovanou archivoltu se středním klenákem volutově stočeným. Vchod je rámován toskánskými polosloupy na vysokých soklech, po vnějších stranách polosloupů probíhají ustupující pilastry stejného charakteru. Sloupy nesou kladí s vlysem členěným triglyfy a ukončeným římsou s prolomeným segmentovým tympanonem. Cvikl má vpadlý vlys. Průčelí hlavního objektu do Mlýnské ulice je klasicistní, pětiosé, stejně řešené jako do ulice Pavelčákovy. Objekt v Mlýnské ulici navazující na hlavní objekt je jednopatrový se suterénem, průčelí do ulice Mlýnské je osmiosé v prvním patře, v přízemí je jen šest oken. Úprava fasády romantická, po polovině 19. století. Objekt ukončující zástavbu při Mlýnské ulici je přízemní s pultovou střechou se spádem do dvora. Obvodová zeď při ulici má čtyři opěrné pilíře, patřící k hradební městské zdi. Do zdi jsou proraženy v hlavním průčelí čtyři okénka. Objekty na konci parcely č. p. 1 při Uhelné ulici jsou přízemní, novodobě postavené garáže s vjezdem do dovra.