bývalý Žerotínský palác

Dvoupatrový, dvoukřídlý objekt, v renesanci spojen s objektem Purkrabská 2. Objekt nemá sklep. Uprostřed přízemí se nachází průjezd, klenutý pruskou plackou do pasů. Pasy, kotvené do čtvercových sloupů, rozčleňují levou polovinu uličního objektu přízemí na tři trakty: středí úzký a dva krajní širší, vytvářející osvětlené místnosti. Pravá strana průjezdu a dvorní křídlo jsou řešena jako dvoutraktová, při uliční čáře klenuta valenými výsečovými klenbami, na chodbě pruskými plackami do pasů a v ostatních prostorách s rovnými stropy. Patra jsou plochostropá. Dvorní fasády jsou hladké, zdobené pouze jednoduchými šambránami kolem oken. Uliční průčelí je stejné jako u objektu Purkrabská 2. Přízemí je členěno bosováním, od horních pater odděleno profilovanou kordónovou římsou, sokl je obložen pískovcovými deskami. Vjezdová vrata jsou umístěna symetricky ve fasádě a zdobena štukovou výzdobou, tvořenou dvěma páry obdélných štukových polosloupů, nesoucích jednoduchý architráv, zakončený dvakrát prolamovanou průběžnou kordónovou římsou. Okna jsou zdobena profilovanou štukovou šambránou se zdobenými parapety, v prvním patře zvýrazněnou nadokenními římsami. Horní patra jsou vertikálně členěna jednoduchými meziokenními lisénami . V zadní části dvora je postaven klasicistní jednopatrový obdélný objekt se sedlovou střechou a valenými segmentovými klenbami v přízemí, nazývaný "Albínka".Krov hlavního objektu je vaznicový se šikmo vzepřenými stolicemi.