měšťanský dům s dvorním křídlem

Jednopatrový dům na nároží ulic Purkrabské a Kozí. Hlavní průčelí je klasicistní z konce 18. století, členěné lisenami s plochým štukovým dekorem, se zbytky staršího řešení v podobě okenních otvorů s jejich proporcemi a výraznými nadokenními římsami, které jsou patrně renesanční. Vstupní portál oválně zaklenut, klasicistní, s porfilovanou archivoltou. Dispozice domu obsahuje při ulici vpředu plochostropou síň se schodištěm, vzadu užší průchod do dvora, po jeho straně se nachází komora zčásti klenutá plackou. Vpředu vedle síně prostor zaklenutý výsečovou klenbou s trojúhelnými výsečemi. Vzadu dvůr se dvěma křídly klenutými do travers. První patro plochostropé. Sklepy pod hlavním domem gotického původu, sledující půdorys přízemí, klenuté kamennými klenbami. Pod dvorem a zadními křídly dvoulodí klenuté polokruhově valeně s výsečemi do polokruhových arkád.