měšťanský dům s dvorními křídly

Dvoupatrový šestiosý dům s podkrovním polopatrem. V přízemí vlevo a uprostřed jsou novodobě upravené výklady, vpravo domovní vstup. Pozdně klasicistní portál zaklenut polokruhem. Po jeho stranách stojí pilastry s listy v hlavicích. Hlavní klenák má tvar čabrakové konzoly. Římsa nad portálem je zdobena diamantováním a drobným cimbuřím. Vchod uzavírají klasicistní dveře. Okna jsou rozdělena ve skupinách 3, 2, 1. Nároží pater doprovázejí pásované lisény. Okna rámují profilované šambrány, nad nimi rovné římsy. Okna druhého patra mají šambrány s uchy a zdůrazněnými hlavními klenáky, nad nimi úzká okénka podkroví. Nárožní část horního patra (atiku) člení poloválcové věžičky. Fasádu ukončuje rovná římsa. Za hlavní budovou leží dvůr a za ním objekt postavený roku 1887, dosahující až k Lidické ulici. Při pravé straně průčelní budovy vede do dvora průjezd zaklenutý pěti poli značně vysoké křížové klenby. Při dvoře je klenba poněkud nižší. Z průjezdu směrem vlevo za průčelními místnostmi vystupuje do dvora dvojramenné schodiště. Místnosti při průčelí do ulice jsou plochostropé, uprostřed dispozice vlevo dvojice valených kleneb, zadní trakt má stropy rovné. Sklep je přístupný ze dvora, leží pod levou polovinou průčelní budovy. Původně býval přístupný přímo z ulice. Sklep je zaklenut plnou valenou klenbou kamennou, místy z cihelnými vysprávkami, vpravo připojen sklep zaklenutý rovněž valeně, ale zděný z nízkých cihel. Nad vstupem do něho vybrána pětiboká výseč. Hlavní sklep, přibližně v místech za průčelní místností šikmo přerušen a nastaven. Zadní sklep je zaklenut plnou valenou klenbou s otisky šalování. Schodiště do patra má valené klenby s výsečemi. Pravá průčelní místnost v 1. poschodí i další prostory vzadu dispozice jsou zaklenuty valeně.