měšťanský dům

Dvoupatrový objekt s šestiosým neorenesančním průčelím z 80. let 19. století. Obě střechy sedlově kolmo k průčelí. Dispozice domu příčný trojtrakt, hloubkový čtyřtrakt. Při levé straně chodba procházející hloubkou domu. Na tuto navazuje síň ve středním traktu členěná plackami. V zadním traktu dvouramenné schodiště do pater s rameny a podestami klenutými oválnými valenými klenbami. Vpravo při okraji vzadu dvoutrakt valeně klenutý vždy s jedním párem styčných trojúhelných výsečí. Přední trakt klenut valenými neckovými klenbami s pětibokými výsečemi. Střední hloubková zeď nápadné tloušťky. První a druhé patro je přístupno ze síně na středu. Stejně jako v přízemí se zachovala pozdně barokní - raně klasicistní dispozice v původní podobě s nepodstatnými doplňky. Řada prostorů má dosud stropní vpadlá zrcadla s konvexkonkávně vykrajovanými okraji. Sklepy pod zadním traktem vpravo schodiště. Při pravém okraji sklep s kamennou klenbou valenou hloubkovou, vlevo od něho s klenbou cihelnou příčnou. Významným doplňkem interiéru je barokní krucifix s anděly po stranách.