měšťanský dům

Dvoupatrový řadový objekt s tříosým průčelím ukončeným nízkou atikou, nad kterou vystupuje polovalba. Střecha sedlová kolmo k ulici, krytá taškami. Okna s příčníkem drobně dělená, osazená za špaletou, zdůrazněna stuhovými šambránami v prvním patře s hladkými nadokenními vlysy a římsami. V přízemí při pravé straně neogotický sedlový portál. Dispozice hloubkový asymetrický dvoutrakt s užší chodbou při pravé straně, příčný trojtrakt. Přední část chodby oválně valeně zaklenuta s dvojicí styčných výsečí, místnost vedle ní s poloneckovou klenbou s dvojicí výsečí a plackovými výsečemi při průčelí. Na středu schodiště s boční plochostropou komorou, zadní trakty plochostropé, plochá segmentově valená klenba v chodbě. Sklep pod předním levým traktem obsahuje prostor klenutý polokruhově z cihel, na středu dodatečně zúžený prostor klenutý valeně na šířku parcely, vzadu stejně široký sklep nepatrně vyšší s klenbou valenou kamennou. Všechny sklepy mají vrcholnice kolmé k průčelí. Dispozice pater plochostropá. Jádro gotické (sklep a obvodové zdivo.) Pozdně barokní přestavba koncem 18. století. Průčelí novogoticky upraveno v roce 1870.