měšťanský dům

Dvoupatrový řadový dům s tříosým průčelím pozdně klasicistním. Střecha sedlová kolmá k průčelí, skryta atikovým patrem s třemi okny. V přízemí na pravé straně oválně klenutý klasicistní portál. Dispozice domu hloubkový dvoutrakt s chodbou při pravé straně, klenutou plackami. Vedle chodby příčný trojtrakt na středu s pilířovým schodištěm, vedle něho klenutá komora. Prostor při ulici si zachoval vpadlé stropní pole, obdobná pole se opakují i v patrech, kde je opět příčný trojtrakt. S výjimkou komory při schodišti s polkruhovou valenou klenbou jsou místnosti plochostropé. Sklepy o dvou hlavních prostorech, přední sklep nedosahuje pravého okraje parcely, je klenut kamennou valenou klenbou stejně, jako sklep zadní, který je nepatrně širší. Dodatečně byl prodloužen. Objekt hodnotný jak svým zjevem, tak i svou dispozicí. Zajímavá je i jeho pozdně barokní neporušená dispozice.