socha sv. Floriána

Na jednom kamenném profilovaném stupni čtvercového půdorysu je hranolový podstavec tvořený soklem, střední částí dole konvexně rozšířenou a horní profilovanou římsou. Na všech stranách podstavce jsou ryté rámy, na přední straně je kartuš zdobená mušlí, volutami a stuhami, s nápisem: „SWATÝ / FLORIANE / CHRAŇ NÁS / OD OHNĚ / L.P. / 1749“. Na podstavci je nízká podnož s profilací, na ní socha světce v životní velkosti. Postava sojící v kontrapostu s předsunutou pravou nohou je oblečená do oděvu římského vojáka s pláštěm přehozeným přes pravé rameno a splývajícím za tělem. V levé pozdvižené ruce drží žerď praporce, pravá ruka puštěná podél těla vylévá vodu z vědra na hořící dům za jeho pravou nohou. Hlava světce s helmou je mírně skloněna a pootočena k pravému rameni.