měšťanský dům

Řadový dům se do náměstí obrací dvoupatrovým průčelím a na dvůr průčelím pouze jednopatrovým. Čelní fasáda je členěna čtyřmi osami a i přes výraznou novodobou redukci se dochoval zbytek pozdně klasicistní koncepce. Přízemí má pásovou rustiku a je prolomeno dvojicí pravoúhlých novodobých otvorů (vstup, obchod). Přízemí je odděleno profilovanou kordonovou římsou, okna pater jsou opatřena jednoduchými pásovými šambránami, v prvním patře zůstaly sdružené rovné nadřímsy. Nízké půdní patro, prolomené v osách obdélnými okénky s částečně zachovanými profilovanými šambránami je rovněž odděleno kordonovou římsou a celá fasáda je završena předsazenou, bohatě profilovanou římsou korunní. Dvorní průčelí je hladké, s novodobě upravenou pavlačí v patře a nesourodými okny. Zchátralé přízemní křídlo po pravé straně dvora již bylo zbořeno. Přízemí domu je řešeno jako hloubkový dvoutrakt se vstupní síní nalevo, zaklenutou pruskou klenbou. Na síň navazuje schodiště do pater, pod nímž je vyústěna chodba na dvůr. V pravém traktu je v přední části valená klenba s pětibokými lunetami a obdobně klenuté prostory jsou situovány také dále směrem do dvora. Dvorní komora v mezipatře má segmentové klenby na traverzy. První patro má dvě úrovně, dvorní je nižší, v plném rozsahu je novodobě adaptované, stejně jako patro druhé, zabírající pouze část do náměstí. Schodiště vložené do starší dispozice má litinové zábradlí a je završeno proskleným světlíkem ve střeše. Sklep tvoří valeně klenutá prostora pod dvorním traktem, vyzděná z cihel.