socha sv. Norberta

Na dvou kamenných stupních bohatě profilovaná báze, na niž dosedá volutově rozšířený sokl, zdobený po okrajích akantovými listy a pod římsou festonem. Nad vyloženou římsou socha světce v mírně nadživotní velikosti, stojícího na oblacích s andílčími hlavičkami. Sv. Norbert je oděn do liturgického roucha, rochety s palliem a štólou kolem krku, pravou ruku má na prsou, levou zaťatou drží ve výši pasu, jeho pohled směřuje vpravo dolů k divákovi. Původně držel světec v pravé ruce atribut v podobě mučednické palmy, co držel v levé pozvednuté ruce není známo. U jeho nohou leží nestvůra složená napůl z těla heretika Tanchelma a napůl ďáblova dračího ocasu jako tradičního symbolu pro herezi, za ním stála původně postava putti nesoucího mitru. Dnes tato část chybí.