polní opevnění - tzv. Švédské šance

Prostor opevnění v lokalitě zvané "Švédské šance" má přibližně pravidelný čtvercový tvar o délce jednotlivých stran 115,5 m x 109 m x 116 m x 108 m, orientovaných ve směru světových stran a celkové rozloze 12560 m2. Opevnění je obehnáno hrotitým příkopem. Příkop převyšuje prostor vnitřní plochy o 1 - 2 m, přitom dno příkopu se nachází v hloubce 3 - 4 m pod korunou valu. Jihozápadní nároží valu je zřetelně vyšší také zbývající nároží jsou mírně zvýšeny oproti průběhu koruny valu. Val je přerušen přibližně ve středu západní a východní strany. K západní proluce vede přes příkop násyp. Příkop dále není v průběhu přerušen, pouze na východní straně je z části recentně zavezen. Ve vnitřní ploše areálu se při severním valu nachází ve střední části prohlubeň o rozměrech 4 m x 4,5 m a hloubce 1 m. Vnitřní plocha opevnění dále ve směru západ - východ členěna mělkými žlaby (šířka 1m), které jsou pozůstatky středověkých úvozů. Jedná se patrně o pozůstatek vojenské reduty, nyní v porostu lesa.