morový sloup

Jedná se o sousoší komponované do architektonického celku o celkové výšce cca 8 m. Kompozice osazená na masivní podstavec čtvercového půdorysu, vysoký cca 2,60 m, v čele se čtyřmi širokými stupni. Podstavec je obehnaný kuželkovou balustrádou, sestavenou do čtvercového půdorysu. Rozsáhlé sousoší umístěné uprostřed plochy, která je vymezena balustrádou, je osazeno na mohutném volutovém podstavci. Sousoší je tvořeno centrálně umístěným sloupem se sochou, doplněným čtyřmi sochami, stojícími v nárožích volutového podstavce. Na vysokém sloupu s podnoží, s patkou a s kompozitní hlavicí socha Panny Marie Immaculaty, stojící na zeměkouli. Hladký dřík sloupu zdobí v čele mariánský monogram. V nárožích jsou umístěny sochy na podstavcích v téměř životní velikosti: sv. Šebestián, sv. František Xaverský, sv. Karel Boromejský, sv. Roch. V jeskyňce podstavce sv. Rosalie jako ženská postava ležící s křížem a lebkou.