socha sv. Jana Nepomuckého

Na obdélném stupni členitý podstavec na půdorysu oválného kvadrilobu, směrem vzhůru se postupně zužující, se dvěma postranními konzolami z oblaků nesoucími na každé straně jednoho okřídleného andílka, ze zadní strany je podstavec plochý. Vertikálně je složen ze soklu, střední části s reliéfní kartuší (nápis s chronogramem již chybí) a horní profilované římsy. Andílek po pravici světce má ukazováček pravé ruky na ústech v gestu mlčení, v levé ruce drží knihu opřenou o bok, andílek po levici světce má levou ruku na prsou, pravou drží kartuš s reliéfem Madony. Postava světce v životní velikosti stojí na nízkém soklíku, v kontrapostu s předsunutou levou nohou a vysoko zdviženou pravicí držící kříž s korpusem Krista. Světec je oblečen do kanovnického oděvu, bohatě nařaseného a zdobeného, levice svěšená podle těla drží biret, kolem hlavy má pozlacenou svatozář s pěti hvězdami. Hlava je zakloněna a pootočena ke kříži, pohled směřuje vzhůru. Materiál – pískovec, celková výška cca 4m. Z dřívější doby zaznamenán dnes chybějící nápis: „CIVIVM / LARGA OPE / RENOVATA / STATVA / HAEC / DENVO LVCET“ (podržená písmena jsou zvýrazněna).