kříž

Pískovcový pilíř vysoký přibližně 3 m se nachází u mohutné staleté lípy vysoko nad obcí, čelem orientován k obci. Na čtvercové, jednou odstupněné podnoži z kamene spojovaného skobami stojí kvádrový podstavec v čele s rytou datací „ANNO / 1791 / I : W :“ a na něm hranol, v jehož přední části je torzo vysokého reliéfu zobrazujícího sv. Jana Nepomuckého s křížem na mostě. Reliéf je rámován obdélnou jemnou linií s okosenými rohy, jaká je uplatněna i v bočních stěnách. Zadní plocha obsahuje nápis „ANNO 1823 / P : W :“ Výše nad profilovanou předstoupenou římsou je nasazen komolý jehlan s krycí vystupující deskou, v níž po nepůvodním litinovém kříži zůstal jen železný čep. Na několika místech jsou vandaly vyryty nápisy.