sloup se sochou Panny Marie Immaculaty

Na čtyřboké profilované podnoži hranolový podstavec s krycí deskou, na něm užší dvojitý hranol s reliéfem Zvěstování na přední straně a rytým textem modlitby pod ním v kruhovém rostlinném a květinovém věnci. Vpředu zasazeno kovové volutové rameno na světlo. Materiál pískovec. Na profilovanou krycí desku dosedá vysoký sloup s hlavicí a hlavičkami putti. Na něm osazena socha Immaculaty. Volná plastika životní velikosti stojící v kontrapostu na půlměsíci, ruce spjaty, hlavu zakloněnu vzad s pohledem k nebi. Roucho bohatě členěno, jemně modelováno. Kolem hlavy paprsčitá svatozář, na obelisku Kristův monogram IHS a pod ním mariánský monogram v akantové kartuši završené korunkou. Na boční straně podstavce nápis o renovaci objektu a zezadu mramorová deska s nápisem o přenesení sloupu z Olomouce v roce 1796. Vpředu tatáž mramorová deska s textem přímluvy. Původně částečně zlaceno. Kolem kovová zahrádka.