portál

Pískovcový portál má ostění profilováno pravoúhlými ústupky, vyrůstajícími z hladkých, mírně zešikmených soklů. Archivolta tvarovaná stlačeným půloválem a vyrůstající z římsových patek je profilována stejným způsobem a vprostřed ji rozděluje lichoběžníkový klenák členěný třemi kanelurami s vloženými píšťalami. Původní dvoukřídlé dveře jsou bohatě zdobeny řezbou. Pravoúhlé výplně zdobí kruhové rozety a motivy festonů, rozety kosodélného tvaru jsou rovněž aplikovány do střední části rámu dveří. Klapačka má podobu korintského sloupku s hlavicí. Na profilovaný poutec s listovcem dosedá váza, rozdělující prosklený světlík, členěný dále subtilními, esovitě prohnutými příčlemi, tvarovanými jako festony. Kování je z části původní, na rubu železné pásové závěsy.