socha sv. Jana Křtitele

Kámen. Plastika na nízkém krychlovém soklu s mocnými bočními volutami, zdobené vpředu mušlí s ornamentem. Stojící figura světce v silně zdůrazněném kontrapostu je v poloaktu s obnaženou levou vykročenou nohou a odhalenou hrudí. Pravá ruka v gestu kázání je nad loktem zahalená do drapérie roucha, levá obnažená ruka přidržuje zavřenou knihu, opřenou o levou kyčli. Za knihou opřena žerď s nápisovou páskou. U nohou světce sedící beránek. 2004: Popis sochy odpovídá. Nově je osazena na zvýšený stupeň, který je tvořen podbetonovanými, druhotně použitými schodišťovými prvky. Celková výška od stupně po vztyčený ukazovák je 295 cm. Socha osazena po restaurování Ladislavem Werkmannem v květnu 1997, byla odsunuta ze silnice pč. 282 na současné místo.