socha sv. Jana Nepomuckého

Kamenná socha stojí v travnatém pásu při hlavní silnici v ohrádce z novodobého ozdobného kovaného mřížoví. Na jednom kamenném stupni je hranolový podstavec složený ze dvou částí nad sebou, ohraničených římsami. Spodní část má tvar hranolu se zkosenými rohy, na přední straně vpadlinu tvaru čtyřlistu, na bocích ryté rámy, horní část je užší, s volutovými křídly. Kartuš s nápisem na přední straně chybí. Podstavec je zjevně novou kopií původního poškozeného podstavce, s nevhodným strojově opracovaným povrchem. Socha zpodobňuje světce jak přikleká na oblačné základně s andílčími hlavičkami, světec je oblečen do kanovnického oděvu s biretem na hlavě, v obou rukou drží před tělem kříž s korpusem, levice přidržuje spodní část kříže. Kolem hlavy je obroučková zlacená svatozář s pěti hvězdami. Socha je polychromovaná. Celková výška podstavce se sochou je cca 3 m, výška podstavce 168 cm, sochy cca 1,3 m.