socha sv. Floriána

Na obdélné základně zděný sokl ve tvaru tumby, ukončený vyloženou římsou. Na ní podstavec s bočními volutovými křídly, členěný rytými rámy a květinovými závěsy. Na podstavci spočívá plintus, na něm socha světce v podživotní velikosti. Světec je oděn v šat římského legionáře, plášť, přehozený přes levé rameno obtáčí pravý bok. Pravice před tělem drží u levého boku vědro s vodou, kterou leje na hořící dům u světcovy levé nohy. Pokrčená levice drží žerď praporce. Hlava pootočena a skloněna k pravému rameni. Původně se vpředu na podstavci nacházel dnes již neexistující nápis; vzadu na podstavci letopočty: „1733 / 1877“. Rozměry: výška soklu – 115 cm, výška podstavce – 55 cm, výška plintu - 10 cm, výška světce – 140 cm.