socha sv. Judy Tadeáše

Socha sv. Judy Tadeáše je z pískovce, s podstavcem je vysoká cca 4,10 m. Hladký hranolový podstavec sochy je složen z profilovaného soklu, střední části členěné rytými rámy, na přední straně je v rámu nápis: HONORI / ACVENERATIONI / DIVI / IVDAE THADAEI / / STATVA HAEC POSITA / A FRANCISCO / HOFFMAN / 1728“ (podtržená písmena jsou větší), a vysazené římsy. Na ní je nízký soklík ze dvou stupňů, na něm stojící postava světce v kontrapostu, s nepokrytou hlavou, v dlouhých bohatě nařasených a v pase přepásaných šatech, s pláštěm přes ramena, který se pravou rukou opírá o mohutný kyj, v pozdvižené levici drží medailon s hlavou Krista, k němuž se obrací i světcova protáhlá tvář se splývajícími vlasy. Na hlavě je pozůstatek upevnění svatozáře, která však chybí.