kříž

Na kamenném stupni ohrada obdélného půdorysu s pletencovou výplní, na nárožích s pilířky ukončenými koulemi. Uprostřed ohrady kamenný kříž složený ze soklu, dvoudílného podstavce a kamenného krucifixu ve vrcholu. Na průčelí hranolového soklu pamětní český nápis s datací. Spodní část podstavce tvoří konkávně projmutý hranol ukončený segmentově tvarovanou římsou se sbíhavými volutami v ose. Čelní strana zdobena reliéfem Piety, po stranách reliéfy srdce s trnovou korunou a křížem. Nad vyloženou římsou kónicky tvarovaný nástavec na profilovaném soklíku, u základny rozšířený volutami a v průčelí zdobený rokajovým dekorem. Ve vrcholu kamenný kříž se zaoblenými konci ramen. Korpus Ukřižovaného Krista se zdůrazněnou a zdařile ztvárněnou anatomií. Bederní rouška ve výrazu ostře lámané drapérie má oba konce rozevláté do stran.