fara

Fara parc. č. 3. Volně stojící jednopatrová budova obdélného půdorysu o 2 × 7 okenních osách, krytá vysokou polovalbovou střechou. Průčelí člení obdélná okna s šambránami, v přízemí i v patře odděleném kordonovou římsou lisenové rámování a průběžný vlys pod korunní římsou. Štíty jsou hladké s jedním kruhovým oknem. Střed průčelí zdůrazňuje mělký tříosý rizalit se zaobleným nárožím. Vstup kamenným pravoúhlým portálem s ušima. Stavba z let 1764 - 1768. Hospodářská budova parc. č. 3. Přízemní jednotraktová budova s příčnou dispozicí, jejíž jednotlivé prostory jsou přímo přístupné ze dvora. První a poslední místnosti jsou plochostropé, druhá místnost valeně zaklenuta, třetí zaklenuta do dvou středových pilířů třemi poli pruské klenby a třemi poli placky nad čtvercovým polem, čtvrtá a pátá zaklenuty valeně s pětibokými výsečemi. V prvním prostoru je řešeno schodiště do půdního prostoru. Budova krytá sedlovou střechou se dvěma vikýři. Do dvora jsou malá okna, dva pravoúhlé vstupy a dva segmentově zaklenuté vjezdy s dvoukřídlými vraty. Stavba z let 1838 - 1847.